Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

DIY-haarmaskers naar haarsoort

Hoe maak je een DIY-haarmasker specifiek voor jouw beschadigde, doffe, droge of grijze of haar? In dit blog vertellen we je er alles over!

Soms wil je je haar eens lekker te verwennen met een haarmasker. Maar welk masker kies je? Daarnaast is de betere haarverzorging vaak kostbaar. Zeker als je nog niet weet hoe jouw haar erop reageert, én of het echt bevalt voor meer dan één keer…

Moeder Natuur biedt een overvloed aan producten die jouw haar voorzien van precies wat het nodig heeft. Mits je er zelf wat moeite voor wilt doen natuurlijk om er een haarmasker van te maken.


Zó maak je de DIY-haarmaskers naar haarsoort!

 

DIY-haarmasker voor beschadigd haar

 

Banaan, melk, ei en olijfolie

Mix de ingrediënten in de blender tot je een egaal mengsel overhoudt. Pas op voor brokjes want die kunnen in het haar blijven kleven en dat krijg je er moeilijk uit. Heb je geen blender, plet dan eerst de banaan en meng de andere ingrediënten er doorheen. Smeer het in je haar en breng huishoudfolie om je hoofd aan zodat het masker goed blijf zitten en was je haar na een halfuurtje met shampoo en conditioner.

DIY- haarmasker voor dof haar

 

Avocado en yoghurt zorgen voor glanzende lokken

Avocado laat je haar glanzen! Avocado’s met yoghurt zijn het ideale mengsel om droog en stug haar te doen heropleven en het weer te laten glanzen. Beide ingrediënten zijn ideaal voor een grondige reiniging en hydratatie van de hoofdhuid. Voeg een eetlepel kokosolie toe om het haar nog wat extra te voeden.

Plet de avocado’s en voeg er de yoghurt en kokosolie toe. In de blender is het het makkelijkst om de avocado mooi fijn te krijgen. Laat het haarmasker twintig minuten intrekken en spoel uit en was zoals gebruikelijk. Breng zoals gewoonlijk conditioner op je droge punten aan.

DIY- haarmasker voor droog haar

 

Kokosolie en honing maken je haar zacht en glad

Dit eenvoudige masker maakt pluizig haar en gespleten haarpunten zacht, glanzend en glad, zegt Mike (dertig jaar kapper). Je hebt er slechts twee ingrediënten voor nodig!

Meng de ingrediënten in een klein bakje of kopje tot ze goed gemengd zijn. Breng aan op nat of droog haar, met de nadruk op de uiteinden, aangezien je daar waarschijnlijk de meeste schade ziet. Laat ongeveer 30 minuten zitten, spoel het dan uit en was je haar zoals gewoonlijk.

DIY- haarmasker voor grijs haar

Misschien heb je al gemerkt dat grijs haar een andere textuur heeft. Dit komt doordat je haar het pigment (melanine) verliest en de haarfollikel aanzienlijk minder talg produceert. Talg is de olie die je lichaam van nature aanmaakt waardoor je haar zachter en soepeler aanvoelt en beter gehydrateerd blijft. Als gevolg hiervan voelt grijs haar vaak grover, droger en stugger aan. Dit diep hydraterende masker één keer per week zorgt ervoor dat je haar zachter wordt en beter gehydrateerd.

Meng de ingrediënten in een kom. Zodra het mengsel glad is, breng dit hydraterende haarmasker aan van de middenlengtes tot de uiteinden op droog haar. Laat het minimaal 15 minuten intrekken, maar langer is beter (bijvoorbeeld een paar uur tot een hele nacht). Spoel je haar dan uit en was het zoals gewoonlijk.

Toch liever een kant-en-klaar haarmasker?

Is het je toch iets teveel werk, deze haarmaskers? Kies dan voor een diepwerkend kant-en-klaar haarmasker zoals Colour Mask. Colour Mask bevat veel actieve ingrediënten met een hydraterende werking voor je haar. Colour Mask is vrij van microplastics en is Curly Girl proof. Deze formule kun je ook door de haarverf of blondering mengen om tijdens het verven of blonderen je haar en hoofdhuid te herstellen. Heb je vragen over Colour Mask, onze andere haarverzorgingsproducten of over deze blog DIY-haarmaskers naar haarsoort, neem dan contact met ons op.

Shop WECOLOUR haarverzorging

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!