Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Wanneer kun je je haar verven na een keratinebehandeling?

Veel mensen krijgen – door een ‘tekort’ aan keratine - last van droog, statisch, pluizig, dof, weerbarstig en onhandelbaar haar. Er wordt dan ook aangeraden om een keratinebehandeling te nemen. Wij vertellen alles wat je moet weten over een keratinebehandeling.

Wat is een keratinebehandeling voor je haar?

Keratine is een eiwit dat voorkomt in het menselijk lichaam, bijvoorbeeld in de nagels en haren. Door je haar te stijlen of te krullen wordt keratine afgebroken. Met een keratinebehandeling krijg je dit tijdelijk weer terug. Een keratinebehandeling geeft je haar een boost. Hierdoor gaat je haar weer glanzen, wordt het minder pluizig en het ziet er weer gezond uit. Je haar wordt als het ware ‘opgevuld’ met keratine. Door de keratinebehandeling kan je je haar weer makkelijker in model brengen. Een keratinebehandeling heeft ongeveer drie tot vier maanden effect. Wil je regelmatig een keratinebehandeling nemen dan zou dit al kunnen na vier weken, dit is aan te raden als je haar erg beschadigd is. Om verzadiging te voorkomen, adviseren we om niet meer dan dan twee keratinebehandelingen per twee maanden te nemen. 

Waarom zou je een keratinebehandeling nemen?

Een keratinebehandeling maakt je haar weer glad, zacht, glanzend en pluisvrij. Je hoeft dus niet meer dagelijks met stylingproducten, föhn en stijltang in de weer waardoor je haar minder beschadigt. Hierdoor herstelt je haar waardoor het minder snel uitvalt of afbreekt. Daarnaast helpt een keratinebehandeling je haar ook te groeien. Meestal neem je een keratinebehandeling omdat:

Bovendien hoef je na een keratinebehandeling je haar niet meer te föhnen en stijlen aangezien je haar er al goed en verzorgd uit ziet. Dit scheelt je weer wat extra tijd in de ochtend!

Haar verven na keratinebehandeling

Wil jij je haar verven na een keratinebehandeling? Dan kan dat zeker. Hou er wel rekening mee dat je dit pas ongeveer twee weken na de behandeling doet. Dit geldt ook voor het bijkleuren van je uitgroei. Tenzij je van plan bent om je haar te blonderen, doe dit dan voorafgaand van de behandeling anders zal dit ervoor zorgen dat je haar vlekkerig wordt! Iets wat ook handig is om te weten is dat als je je haar verft na een keratinebehandeling, de keratine eerder uitslijt. Om dit te voorkomen kun je jouw haar dus beter verven voordat je een keratinebehandeling ondergaat. 

Wil je je haar voor de keratinebehandeling verven? Doe dit dan voor een optimaal resultaat één week voor de behandeling.

Heb je je haar geverfd voor of na een keratinebehandeling, dan is het extra belangrijk dat je een milde shampoo en conditioner gebruikt voor geverfd haar. Zo hou je jouw haar in de beste conditie en zorg je dat de kleur langer mooi blijft, ook in jouw met keratine behandelde haar. 

Hoe verzorg je je haar na een keratinebehandeling?

Check bij je kapper welke keratine soort er gebruikt wordt. Vraag bij voorkeur naar een keratinebehandeling zonder formaldehyde; dus zonder chemische stoffen, die de zwavelbruggen in je haar niet verbreken. Afhankelijk van welke soort keratine gebruikt wordt, kun je het beste een aantal uur wachten (24 tot 48 uur) met het wassen van je haar. Welke shampoo moet je nou gebruiken na een behandeling? Voor een mooi en langdurig effect is het belangrijk dat je haar thuis behandelt met een speciale shampoo, conditioner en andere verzorgingsproducten, deze krijg je vaak mee na de behandeling van je kapper. 

Alle conclusies met betrekking tot een keratinebehandeling op een rijtje

Je weet nu wat een keratinebehandeling is en wat voor voordelen het heeft. Je kan je pluizige haar met één behandeling alweer glanzend en glad krijgen. Het is belangrijk dat je na de behandeling niet gelijk je haar wast, wacht hier een paar dagen mee. En blijf het goed verzorgen. Vind je een keratinebehandeling bij de kapper te duur? Dan zou je het eventueel thuis kunnen doen. Alleen heb je dan wel vaak te maken met een chemische keratine. Wil je je haar verven na een behandeling, wacht hier dan minimaal twee weken mee voor het beste resultaat. En anders wordt er aangeraden om het één week voor je behandeling te laten verven voor het mooiste resultaat.

 

Naar de shop

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!