Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Highlights in donkerblond haar zelf zetten, tips & tricks!

Highlights in donkerblond haar? Met de uitleg in dit blog over highlights en het zelf zetten ervan door middel van ontkleuren of lichter verven met een blondeerkapje, voorzie jij voortaan zelf thuis jouw donkerblonde haar van highlights.

Ben je toe aan een verandering in je donkerblonde haar of wil je graag donkerblond haar met highlights maar niet naar de kapper? In de winter en in het voorjaar als je haar nog niet is opgelicht door de zon, is je donkerblonde haar waarschijnlijk erg donker geworden. Of het kan zijn dat je vindt dat je haar een beetje saai en monotoon van kleur is geworden door een gebrek aan zonlicht, maar je wilt niet helemaal afscheid nemen van je eigen donkerblonde haarkleur, dan is het zelf zetten van highlights, mits met een professioneel en zacht blondeermiddel, of met professionele haarverf een heel goed idee!

Van subtiel tot opvallend, met highlights in donkerblond haar kun je alle kanten op. Je creëert een zomerse en speelse look, maar wel natuurlijk, omdat je eigen haarkleur nog gewoon zichtbaar is. Daarnaast kun je door het zelf zetten van je highlights, zelf in de hand houden of je voor een subtiele verandering of een echte metamorfose gaat.

Ook altijd fijn als je zelf aan de slag gaat: omdat de kleur van je highlights altijd blendt met je eigen donkerblonde haar, is het minder opvallend als de keuze van je kleur niet helemaal de juiste blijkt.

Op déze manieren maak je opvallende of natuurlijke highlights in je donkerblonde haar

Er is een aantal manieren die ervoor kunnen zorgen dat de highlights (of balayage) in je donkerblonde haar meer of minder opvallen. Dit zijn de kleurkeuze, de dikte van de highlights (de grootte van de plukjes) en als laatste: de hoeveelheid plukjes en op welke plekken in je haar je ze aanbrengt.

  1. kleurkeuze highlights in je donkerblonde haar
    Kies je voor een kleur die een stuk lichter is dan je eigen donkerblonde haar of ga je voor slechts een of twee kleurhoogtes lichter naar blond haar?

  2. dikte highlights in donkerblond haar
    Ook de dikte van de plukjes voor de highlights kun je zelf kiezen. Dunnere plukjes vallen daarbij uiteraard een stukje minder op.

  3. de plaatsing van de highlights in je donkerblonde haar
    Plukjes rondom je gezicht (face framing) geeft een heel duidelijk effect in je uitstraling. Een paar plukjes alleen daar geven soms al genoeg verandering. 

Bedenk van tevoren hoe je de highlights wilt gaan aanbrengen en hoe licht je deze wilt.

Highlights met blondeermiddel of met haarverf?

Wil jij maar een klein kleurverschil ten opzichte van jouw eigen haarkleur bereiken en is jouw haar niet geverfd? Dan kun je ook met haarverf highlights zetten. Haarverf van goede kwaliteit is altijd beter voor je haar dan blondeermiddel én je hebt een vaste inwerktijd. Volg de stappen in onze haarkleur adviestool om te kijken welke haarverfkleuren voor jouw highlights mogelijk zijn.

Wil jij een groter kleurverschil of is jouw haar geverfd? Dan kun je alleen highlights zetten met blondering. Zorg ervoor als je veel wilt oplichten, dat je ook een toner in huis hebt om de highlights na het blonderen te kunnen tonen. 

Het gebruik van een toner op je highlights

Na het highlighten heb je soms haarverf of een toner nodig, maar niet altijd. Licht je je haar heel veel op, als je van donkerbruin naar lichtblond zou gaan bijvoorbeeld, dan moet je erop rekenen dat je na het highlighten (of blonderen) altijd moet verven of nogmaals moet blonderen, omdat je haar oranje wordt na het highlighten. Bij lichter blond haar dat nog wat te warm van kleur is, kun je vaak volstaan met een toner. Soms is de kleur na het blonderen direct goed, als er wat minder wordt opgelicht, omdat het toegevoegde blauwe pigment zorgt voor een mooie koele kleur bij lichter haar dat geblondeerd wordt. 

Bekijk de beschikbare kleuren haartoner en de informatie over toners op onze tonerpagina.

Zelf highlights in je donkerblonde haar zetten met een blondeerkapje

Heb jij haar tot schouderlengte? Dan kun je een blondeerkapje gebruiken om highlights te zetten, een veilige en makkelijke manier.

Zó gebruik je het blondeerkapje

1. Je kamt je haar goed door. Eventueel breng je in je haar wat Colour Mask of Argan Silk aan om je haar soepeler door het blondeerkapje te laten gaan. Je brengt de scheiding aan zoals je die ook normaal draagt.
2. Doe het highlightkapje om je hoofd, trek de touwtjes strak en knoop het stevig vast. Nu kun je met de bijgeleverde 'naald' de plukjes haar door het kapje heen trekken.
3. Heb je alle plukjes waar je highlights in wilt zetten door het kapje gehaald? Breng dan het blondeermiddel aan. Begin onderaan en werk dan naar boven. Bekijk hier ons instructiefilmpje. 
4. Laat de blondeer 15 tot 35 minuten inwerken. Heb je het gevoel dat het nog niet blond genoeg is, dan kun je het nog tien tot twintig minuten langer laten inwerken. Controleer je plukjes tussendoor steeds om te controleren of het gewenste resultaat al is bereikt. Let op: dit kan heel snel gaan!
5. Zijn je highlights licht genoeg? Spoel dan uit en was je haar met bijgeleverde shampoo en conditioner. Let op, laat het kapje hierbij op.
6. Föhn je haar droog en beoordeel de kleur, waarbij je het kapje nog op houdt.

De tint van je highlights aanpassen

Wil je de kleur van de highlights iets veranderen? Bijvoorbeeld een beetje koeler van kleur maken of juist ietsjes warmer? Dan is het mogelijk een toner te gebruiken op je highlights om de kleurtint nog iets aan te passen.

Hoe kies je de perfecte kleur toner voor jouw highlights?

Ben jij een warm type? Kies dan voor jouw highlights voor warmere tinten zoals goud of karamel. Highlights in een warme kleur staan prachtig als jouw basiskleur ook een warme ondertoon heeft, terwijl astinten beter passen bij een koele ondertoon. Het is belangrijk om rekening te houden met factoren als de natuurlijke kleur van je haar en je huidtint. Weet je niet precies wat voor type jij bent? Bekijk onze video die je helpt vast te stellen welk kleurtype je bent.

Breng je je highlights op een andere manier aan dan met het blondeerkapje? Dan is het lastiger je highlights na afloop te tonen. Een toner is namelijk meestal ongeschikt voor de donkerblonde basiskleur van je haar, waardoor daarin vaak juist een ongewenste warme kleur ontstaat. We raden je dan ook niet aan om je haar te tonen als je daarmee ook de rest van je haar meeverft.

Zó zorg je voor mooie highlights in jouw donkerblonde haar

Mooie highlights in donkerblond haar zelf zetten is dus zeker mogelijk! Alles staat en valt met de kwaliteit van het blondeermiddel dat je gebruikt. Daarnaast is een goede voorbereiding belangrijk. Hou je rekening met alle informatie en tips in dit blog? Dan kun jij ook zelf mooie highlights in je donkerblonde haar zetten!

Shop jouw blondering

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!