Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Hoe voorkom je dat je haar beschadigt tijdens het verven?

Je haar verven zonder te beschadigen, je hebt er zelf gelukkig heel veel invloed op door voor de juiste haarverzorging en de juiste haarverf te kiezen. Hoewel je haar een ander kleurtje geven namelijk een goede manier is om je look te veranderen of je grijze haar weg te werken, kan verven je haar ook beschadigen. In deze blog vertellen we je wat je zelf kunt doen om schade door het verven van je haar zoveel mogelijk te voorkomen. 

Dit kun je doen voordat je je haar verft

Voordat je begint met het verven van je haar, is het belangrijk om je haar goed voor te bereiden. Met een goede voorbereiding van je haar zorg je er namelijk voor dat je haar zo min mogelijk beschadigd raakt. Je kunt je haar het beste voorbereiden door het vooraf in een betere conditie te brengen door het te voeden en stylingtools even achterwege te laten.  

Je haar voeden 

Eén van de belangrijkste voorbereidingen voor het verven van je haar, is ervoor zorgen dat je haar in goede conditie is voordat je het verft. Beschadigd haar neemt de kleur namelijk anders op en kan bovendien sneller breken. De kans dat een kleur donkerder uitpakt, is op droog of beschadigd haar groter bijvoorbeeld. En het liefst heb je natuurlijk dat de kleur in één keer goed is, zodat je niet opnieuw je haar hoeft te behandelen of verven. Dit zou ook nog meer belasting betekenen voor je haar.

Je kunt je haar daarom verzorgen met een goede shampoo en conditioner die speciaal bedoeld zijn voor gekleurd haar. Deze producten zijn namelijk heel mild en bevatten voedende ingrediënten die je haar sterker maken.

Ook kun je een masker zoals bijvoorbeeld WECOLOUR's Colour Mask gebruiken. Zo zorg je ervoor dat je haar in een betere conditie is en gehydrateerd is voordat je verft.

Laat de hittetools even achterwege

Het is ook raadzaam om je haar een beetje rust te gunnen van hittetools voordat je het verft. Vermijd dus het gebruik van stylingtools zoals föhns, stijltangen of krultangen, omdat deze je haar kunnen beschadigen en verzwakken. Hierdoor komen je haarschubben teveel open te staan en ook dit zorgt ervoor dat een haarkleur donkerder uit kan pakken dan je bedoeling was.

vermijd ook agressieve stylingproducten

Laat je haar dus aan de lucht drogen en vermijd het gebruik van agressieve haarproducten zoals agressieve haarsprays of gels. Hierdoor zorg je er ook voor dat je je haar in optimale conditie brengt voordat je het gaat verven. Daardoor verminder je de kans op beschadiging.

Je leest meer over welke stoffen in haarproducten je beter kunt vermijden in het blog: parabenen.

. Als je merkt dat je haar al beschadigd is of als je regelmatig je haar verft, overweeg dan om een pauze te nemen van het verven. Geef je haar de tijd om te herstellen en gebruik in de tussentijd verzorgende producten om de gezondheid van je haar te verbeteren. 

Gezonde haarverf kiezen

Begin allereerst met het kiezen van een haarverf die minder schadelijk is, zoals de haarverf van WECOLOUR. WECOLOUR haarverf is as pure as possible en zonder ammonia, PPD, parabenen en resorcinol. Het is dus veel zachter voor je haar. Bovendien is de geur niet scherp, waardoor je irritatie aan je ogen en longen voorkomt. Het verschil merk je direct aan je haar. Doordat de verf je haar gezond houdt, blijft de kleur ook langer mooi in je haar zitten.

Doe een allergietest 

Het is altijd verstandig om een allergietest uit te voeren voordat je daadwerkelijk je haar verft. Doe een kleine hoeveelheid verf gemengd met de activator op je huid en wacht 72 uur om te zien of je een allergische reactie hebt. Dit helpt om nare verrassingen tijdens of na het verven te voorkomen. Je kunt een tester aanvragen van onze haarverf voor het uitvoeren van een allergietest zodat je, mocht je toch allergisch reageren, niet voor niets een volledige verpakking aanschaft.

Niet verven op pas gewassen haar

Was je haar een aantal dagen voor je gaat verven niet. Het van nature op je hoofdhuid aanwezige olieachtig laagje beschermt je hoofdhuid beschermt tegen chemicaliën in de haarverf.

Voorkomen dat je haar beschadigt tijdens het verven zelf

Over het algemeen is haarverf niet goed voor je haar, maar er zijn tal van manieren om je haar hiertegen te beschermen. Het belangrijk dat je de instructies op de verpakking nauwkeurig opvolgt. Laat de verf niet te lang zitten, want dit is onnodig belastend voor je haar. Maar laat de verf ook niet korter inwerken dan aangegeven. Dit beïnvloedt namelijk de kleur ten nadele. 

Colour Mask

WECOLOUR Colour Mask is ontwikkeld om je haar tijdens het verven te beschermen en te verzorgen. De werking hiervan is wetenschappelijk aangetoond. Je mengt Colour Mask met de verf. Zo beschermt het niet alleen je haar tijdens het verven. Maar ook je hoofdhuid. Je kan het masker ook los gebruiken als verzorgend masker tussen de verfbeurten door om je haar gezond te houden en zal helpen om de glans en zachtheid van het haar te behouden.

Verzorging na het verven

Verder is het belangrijk om je haar na het verven ook goed te verzorgen. Gebruik een milde shampoo en conditioner die speciaal zijn ontwikkeld voor gekleurd haar, zoals de producten van WECOLOUR. Ook met Dark Bamboo was en verzorg je je haar op heel milde wijze met één product. Deze producten zijn speciaal ontwikkeld om de kleur in je haar langer te behouden en het haar gezond en gehydrateerd te houden. Als je haar gekleurd is, gebruik dan altijd ook een conditioner. Deze zorgt ervoor dat je haarschubben zoveel mogelijk sluiten waardoor je haar gezonder blijft en je kleurtje langer mooi.

Gebruik ook regelmatig een serum zoals WECOLOUR Argan Silk. Dit serum voedt je haar en beschermt tegen vocht en hitte. Vermijd het gebruik van hitte stylingtools en beperk blootstelling aan de zon om verdere schade aan je haar te voorkomen. Gebruik je toch een stijltang, bescherm je haar hier dan met een goed product tegen de hitte. 

Extra voeding voor je haar

Naast het gebruik van de juiste haarverzorgingsproducten, zijn er ook verschillende behandelingen die je kunt overwegen om je haar gezond te houden. Een populaire behandeling is een keratinebehandeling. Deze behandeling helpt om de eiwitten in je haar aan te vullen, waardoor het sterker en gezonder wordt. Je kan zelf ook een natuurlijk keratinemasker maken. Meer daarover lees je in het blog Natuurlijke keratinemaskers maken voor je haar.

Het is belangrijk om je haar goed te verzorgen, vooral tijdens het verven. Door de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen, kun je je haar verven zonder beschadiging en kun je je haar gezond houden. Heb je vragen? Je kunt altijd bij ons terecht via app, chat, mail of telefoon. Een videogesprek met persoonlijke tips over hoe je voorkomt dat je haar beschadigt is ook mogelijk!

 

WECOLOUR haarverf

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!