Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Beschadigd haar herstellen

Beschadigd haar is dof, droog en moeilijk in model te brengen. Het voelt ook een beetje ruw aan. Wanneer je last hebt van beschadigd haar, dan wil je daar natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. De beste oplossing is een rigoureuze knipbeurt maar dit is waarschijnlijk niet wat je wilt. Met een aantal aanpassingen in je dagelijkse routine en een goede verzorging kun je jouw beschadigde haar herstellen.

Oorzaken van beschadigd en droog haar

De meest voorkomende oorzaken van beschadigd haar zijn het gebruik van hitte producten zoals een föhn en stylingtang.  Maar ook speciale behandelingen zoals een verfbeurt, permanent of ontkleuren kunnen je haar flink beschadigen. Oorzaken die misschien minder bekend zijn maar ook zeker het haar kunnen beschadigen zijn:

Zo ziet beschadigd haar eruit

De structuur van beschadigd haar is anders dan van gezond haar. Bij gezond haar liggen de haarschubben als dakpannen over elkaar heen en beschermen zo het binnenste gedeelte van het haar. Dit gedeelte zorgt ervoor dat je haar sterk en elastisch is. Bij beschadigd haar, zijn de haarschubben aangetast en staan deze als het ware open. Hierdoor wordt het binnenste gedeelte niet langer beschermt en verliest je haar kracht en vitaliteit.

Droog en beschadigd haar herstellen

Nu je weet wat de oorzaken zijn van droog haar, weet je ook wat je kunt doen om beschadigd haar te voorkomen. We hebben echter nog een paar tips om beschadigd haar te herstellen:

Droog en beschadigd haar verven

Heb je droog, poreus of beschadigd haar en wil je dit gaan verven? Wees dan voorzichtig met de kleur. Droog en beschadigd haar zuigt het pigment uit de haarverf op en zorgt ervoor dat de kleur vaak veel donkerder uitvalt dan verwacht. Soms tot wel drie kleurhoogtes donkerder! Neem daarom zeker een kleurhoogte lichter en volg dit stappenplan om je beschadigde haar te verven. Vergeet ook niet ons Colour Mask toe te voegen aan je de verf. Dit herstelt jouw droge, beschadigde haar tijden het verven.

 

Ga naar de shop 

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!