Denk jij erover om je grijze haar blond of asblond te verven? We leggen je in deze blog graag uit welke blonde kleuren voor jou de beste keuze zijn.
Grijze haren tussen blond haar of een grijze uitgroei in blond haar blenden mooier dan bij donkerder haar. Blond is dus een goede keuze als je je grijze haren of grijze uitgroei minder wilt laten opvallen.
Daarnaast verliezen niet alleen je haren, maar ook je huid pigment als je grijzer wordt. Vaak staat een iets lichtere haarkleur dan mooier bij je lichter wordende gezicht. Een (te) donkere kleur staat wat hard en benadrukt rimpeltjes en lijntjes.
Een keuze voor blond(er) is dus helemaal te begrijpen!
Nog een goede reden om voor blond te kiezen: de kans op een niet aangeboren allergie voor haarverf is kleiner bij lichtere haarkleuren. Een allergie voor haarverf hoeft niet aangeboren te zijn. Je kunt op ieder moment een allergie ontwikkelen, ook als je eerder probleemloos je haar kon verven. Dit heeft te maken met de hoeveelheid pigment waaraan je je leven lang bent blootgesteld. Dit pigment zit niet alleen in haarverf, maar ook in allerlei andere geverfde of gedrukte producten.
De meeste allergieën bij haarverf worden veroorzaakt door PPD. Haarverf van WECOLOUR is PPD-vrij maar bevat wel andere pigmenten. Ook voor die pigmenten kun je allergisch zijn of een allergie ontwikkelen. Hoe donkerder de kleur, hoe meer pigment een verf bevat. De kans dat je dus op een bepaald moment een allergie ontwikkelt is dus minder groot bij lichtere blonde kleuren.
Over het algemeen is grijs haar lastiger dekkend te verven. Dit komt doordat grijs haar stugger is. Naarmate je ouder wordt, wordt er minder talg en olie aangemaakt op de hoofdhuid. Deze natuurlijke oliën maken je haar zachter, waardoor de verf beter in de haren doordringt en beter kan hechten. Dit is dan ook één van de redenen waarom geadviseerd wordt je haar voor het verven een aantal dagen niet te wassen.
Om dus toch een goede dekking te krijgen op het 'hardere' grijs haar is het dus belangrijk om permanente haarverf te gebruiken. Is je haar voor meer dan 50% grijs, kies dan zeker alleen voor een permanente kleuring. WECOLOUR heeft alleen permanente haarverf in het assortiment om tot een goede grijsdekking te komen.
Ook is het belangrijk om te kijken naar verf die je haar zo min mogelijk schade toebrengt. Want aangezien je iedere paar weken je uitgroei bijwerkt, zou de kwaliteit van je haar anders snel achteruit gaan. Zo min mogelijk agressieve stoffen en dus zo puur mogelijk is dan het devies. Want haar dat in een goede conditie is, houdt de kleur beter en langer vast. Kies er om die reden dan ook voor om tussendoor een aantal keer alleen je uitgroei bij te werken en niet iedere keer je hele haar te verven. Beter voor je haar en voor je portemonnee. Lees deze blog over het verven van alleen je uitgroei of kijk naar de instructievideo.
Omdat het puur natuur is, lijkt plantaardige blonde haarverf dan dus een hele goede keuze. Er zitten immers geen agressieve stoffen in. Controleer wel altijd even de ingrediëntenlijst om hier zeker van te zijn. Ook plantaardige haarverf is niet altijd 100% plantaardig en kan dus schadelijke ingrediënten bevatten.
Echt 100% plantaardige haarverf is niet grijsdekkend. Het heeft wel een camouflerend effect. Als je haar nog maar een klein beetje grijs is, is dit misschien nog afdoende. Maar naarmate je haar grijzer wordt, wordt het resultaat steeds transparanter. De dekking van plantaardige haarverf is dan niet meer toereikend.
Is jouw haar helemaal grijs? Of liever gezegd wit? En ongeverfd? Dan kun je, mits je geen zwart of heel donkerbruin haar had, je haar in elke gewenste blonde kleur verven afgezien van de kleur extra as lichtblond (10.11). Die is niet dekkend op grijs haar.
As zeer lichtblond 11.1 is meestal ook niet helemaal grijsdekkend, maar je kunt wel uitproberen wat deze kleur op je haar doet als je deze mooi vindt. Je loopt alleen de kans dat het niet helemaal naar wens dekt. Je kunt deze het beste bestellen met 6% activator. De mengverhouding die jij moet toepassen bij het verven wordt dan ook 1:1 in plaats van 1:2 zoals bij de 9%. De inwerktijd van de haarverf verleng je naar 65 minuten. Zo vergroot je de kans op een prachtig eindresultaat.
Had je van jezelf zwart of heel donkerbruin haar? Dan is het niet mogelijk je haar blond te verven, ondanks dat het nu volledig wit of grijs is. Dit ligt aan je haarstructuur. Je zou als lichtst mogelijke kleurhoogte wel lichtbruin kunnen proberen, dit is kleurhoogte 6. Dekt deze niet, dan moet je donkerder gaan. Maar je kunt dan helaas je grijze haar niet blond verven. Wel kun je je haar in dat geval met highlights lichter maken. Dit is minder belastend dan je hele haar blonderen en geeft ook een lichter resultaat waardoor je uitgroei minder opvalt.
In principe kunnen dus bijna alle blonde kleuren op jouw 100% grijze, ongeverfde haar tenzij je zwart of heel donkerbruin haar had. Maar om jouw blonde kleurnuance te kiezen is het wel handig rekening te houden met of je een warm of koel kleurtype bent. Ben je een warm type of een koel type? Het beste kun je daar je nuance op aanpassen. De nuance is het nummer na de punt in een haarkleur. Dus bij 7.3 is goud de nuance. In onze shop filter je op ‘blond’. Je krijgt dan alleen blonde kleuren. Vervolgens kun je filteren op zomertype (voor de koelere blonde kleuren) of lentetype (voor de warme blonde kleuren).
Weet je niet welk type je bent of maak je het liever niet te ingewikkeld? Met een natuurnuance, een kleurnummer met een 0 direct volgend op de punt zit je altijd goed. Zoals bijvoorbeeld lichtblond 9.0 of zeer lichtblond 10.01. Wil jij weten of checken welke kleuren jou beter staan? Lees dan het blog 'welke haarkleur past bij mijn huid' en bekijk de video.
Ben je nog niet 100% grijs en is je haar ongeverfd? Dan kun je twee kleurhoogtes lichter verven dan je eigen oorspronkelijke kleur. Helaas geldt dit niet als jouw eigen haarkleur valt in de kleurhoogtes 1, 2, 3 of 4. Lichter verven lukt dan niet zonder je haar eerst te ontkleuren.
Voor de overige kleurhoogtes, dus vanaf kleurhoogte 5 middenbruin, geldt dat je je haar lichter kunt verven met maximaal twee kleurhoogtes lichter. Zit je met jouw eigen kleur op kleurhoogte 7, dan kun je kiezen voor iedere blonde kleur tot en met hooguit kleurhoogte 9. Ongeverfd haar kun je namelijk maximaal twee kleurhoogtes oplichten met WECOLOUR.
Wil je lichter gaan dan twee kleurhoogtes? Dan zou je je haar eerst moeten blonderen om het daarna blond(er) te kunnen verven. Dit is echter wel belastender voor je haar. Zeker bij grijs wordend haar is het belangrijk om het goed te verzorgen, juist omdat het al natuurlijke talg en oliën mist. Deze worden namelijk als je ouder wordt minder aangemaakt door je hoofdhuid.
Minder belastend is je haar met highlights lichter maken. Het geeft ook een lichter resultaat waardoor je uitgroei minder opvalt.
Tip: als je haar nog niet volledig grijs is, is het heel mooi om te kiezen voor een koele, asblonde haarkleur. Dit matcht mooi bij je grijze haren en maakt een eventuele uitgroei wat natuurlijker. Daarnaast voorkom je met een askleur dat je haar te 'geel' wordt. Meer lezen over hoe je je kleur mooi koel houdt? Lees onze blogs:
Wat zijn toners? Dé oplossing voor een gele gloed en:
Help! Mijn haar heeft een oranje gloed na het verven.
Is jouw haar al geverfd? Dan is het niet mogelijk om je haar lichter blond te verven dan de geverfde kleur die het nu heeft. Na zes tot acht weken is je haar waarschijnlijk wel al een kleurhoogte lichter geworden dan waar je mee had geverfd en kun je dus voor een kleurhoogte lichter kiezen dan je de vorige keer had. Maar wel maximaal twee kleurhoogtes lichter dan je eigen oorspronkelijke haarkleur. Als je van jezelf zwart of donkerbruin haar hebt kun je het dus niet blond verven omdat je dan geen resultaat ziet. Dan kun je je haar eventueel wel (laten) blonderen of highlights nemen.
Twijfel je of en met welke kleuren jij jouw haar kunt verven? Beantwoord dan de vragen in de haarkleur adviestool en zie direct welke kleuren in theorie bij jouw haar zouden passen.
Asblond is een hele mooie koele blondnuance en blend prachtig als je eventueel alweer wat grijze uitgroei krijgt. Ook eventuele hardnekkige grijze haren vallen niet op. Ook wordt asblond geverfd haar minder snel 'geel' van kleur. De kleur oogt frisser. Je zou zeggen, ideale kleurnuance, asblond. Er zijn echter twee maren te noemen.
Ben jij het koele type? Dan staat asblond jou super! Maar asblond is niet de beste keuze als je van jezelf weet dat je het warme type bent, dus bijvoorbeeld het lentetype. Dan staat een askleur soms wat flets. Kies dan liever voor een natuuruance. Of meng de natuurnuance met de asnuance in dezelfde kleurhoogte. Dus de 9.0 met de 9.1. Begin in gelijke delen en kijk of je de mengverhouding wilt aanpassen naar minder koel -> meer natuurnuance toevoegen of juist toch wat koeler -> meer asnuance gebruiken. De kleur zand lichtblond (9.13) bevat wat koelte maar ook goud. Misschien is dit voor jou een goede kleur.
Een ander nadeel van een asblonde nuance is dat asblonde nuances minder goed dekken op grijs haar dan een natuurnuance. Maar dat is helemaal afhankelijk van jouw eigen haar en de mate waarin je grijs bent. Probeer het dus vooral gewoon uit op je haar. Mocht je de dekking (uiteindelijk) te transparant vinden, dan kun je in het vervolg mengen met de natuurnuance in dezelfde kleurhoogte. Dus de 8.1 met de 8.0. Of je mengt de 8.1 met de 7.1. Dan wordt het eindresultaat dus wel iets donkerder ook.
Je grijze haar blond of asblond verven is dus meestal een prima idee. Zeker weten of de kleur die je op het oog hebt ook kan op jouw haar? Probeer dan onze haarkleur adviestool. Je beantwoord online wat vragen over je haar en de kleur en ziet daarna direct met welke kleuren jij je grijze haar blond kunt verven.