Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Hoe geef je fijn haar meer volume?

Fijn haar geef je meer volume met een volume mousse of spray. Daarnaast krijg je veel volume als je je haar föhnt en dan het liefste met een ronde borstel. Geverfd haar is ook wat stugger en daardoor makkelijker om volume in aan te brengen. En natuurlijk heb je onze shampoo en conditioner die allebei volume geven aan fijn haar en daarnaast je haar en je kleur verzorgen!

Fijn haar is sneller vet

Steil, fijn en glad haar toont vaak ook wat sneller vet, omdat het haar platter op de hoofdhuid ligt. Naast het gebruik van een milde shampoo is droogshampoo ook een ideaal product voor sneller vet wordend haar. Dit lost niet alleen het vet op, maar geeft je haar ook meer volume en maakt het wat stugger. Echter is het wel aan te raden om niet te vaak droogshampoo te gebruiken. Dit kan de hoofdhuid namelijk droger maken. Bij glad haar is conditioner niet het eerste waar je aan denkt om fijn haar meer volume te geven, maar het is zeker aan te raden. Het verzorgt je haar en sluit de haarschubben goed af. Als je alleen conditioner in de lengtes van het haar doet en niet op de hoofdhuid, hou je het volume en wordt je haar niet zwaar. De shampoo van WECOLOUR is ideaal voor fijn haar. Het geeft volume en er zit geen sulfaat in, waardoor je haar er voller uitziet. Heb je droog en fijn haar, dan kun je de Dark Bamboo ook gebruiken als treatment. Dit is een witte klei shampoo op basis van zwarte bamboe. Geheel natuurlijk, dus het schuimt helemaal niet. Maar het reinigt en verzorgt je haar heel goed. Ook geeft het veel volume. Heb je eerder vet haar, gebruik het dan alleen in de lengtes van je haar en niet op je hoofdhuid.

Föhnen: geef fijn haar meer volume

Je haar föhnen is de tip om volume te creëren bij fijn haar. Als je haar laat opdrogen, zit het altijd platter op je hoofdhuid. Gebruik voordat je het haar gaat föhnen altijd een versteviging. Kies voor een product wat geschikt is voor fijn haar. Volume spray of onze mousse werken heel goed voor fijn haar. Dit zijn luchtige producten die het haar niet zwaarder maken. Voor extra volume föhn je je haar met een ronde föhnborstel. Je hebt speciale föhns hiervoor, maar je kunt ook gewoon een ronde borstel gebruiken tijdens het föhnen. Ben jij niet zo van de ronde borstels? Probeer je haar dan eens op de kop te föhnen, dit klinkt misschien gek maar het geeft veel volume in je haar. De volume mousse van WECOLOUR is vegan en bevat geen sls, parabenen en formaldehyde wat je haarkleur ook nog beschermt. De mousse is zacht voor je haar, plakt niet en geeft je haar volume.

Fijn haar niet kammen als het nat is

Als je je haar gewassen hebt, kun je het beste je haar eerst handdoekdroog maken, daarna versteviging er in, droogblazen en dan pas kammen. Nat haar is namelijk kwetsbaarder dan droog haar. Je houdt meer volume als je het kamt als het droog is en zo lijkt het haar ook voller.

Gebruik wax of haarlak voor meer volume

Na het föhnen kan het prettig zijn om nog een product in je haar te doen, zodat het goed blijft zitten. Wax of haarlak kan een uitkomst zijn. Gebruik je liever wax, kies dan een matte wax (een wax dat niet glanst). Matte wax is minder zwaar en geeft je haar geen vette uitstraling. Hou je niet zo van wax? Dan is haarlak misschien een oplossing voor jou. Kies wel voor een lichte variant die je haar niet zwaarder maakt. Probeer bij het gebruik van haarlak niet te dichtbij te sprayen, zo wordt het vooral plakkerig en daardoor ook zwaarder.

Toupeer je fijne haar voor een volle look

Wil je nog meer volume? Dan kan je de aanzet van je haar een beetje touperen. Touperen doe je met een kam of met een borstel van everzwijn haren. Een kam is steviger, met de borstel wordt het wat luchtiger. Let wel altijd goed op met touperen dat je de bovenlagen een beetje glad borstelt, zodat het er natuurlijk uit ziet. Even geen zin in lokken langs je gezicht? Een leuke staart of knot is altijd goed. Kies wel voor helemaal vast of helemaal los, bij een half opgestoken coupe lijkt de onderkant vaak dunner. Kijk ook even goed naar het elastiekje, een elastiekje met een ijzer stukje is slechter voor je haar en laat vaak een knik achter in het haar. Kies voor een zo zacht mogelijk elastiekje of een klem. Wil je opgestoken haar ook meer volume geven, dan kan je je staart wat touperen. Daarna laat je het dan zo of je draait er een knot van. De knot zal dan ook voller lijken.

Haarverf geeft meer stugheid aan fijn haar

Als je je haar verft, merk je dat het wat stugger wordt en voller lijkt. En daardoor is het makkelijker om meer volume te krijgen. Ook helpt het om meer diepte op de aanzet van je haar te krijgen omdat dit optisch meer volume geeft. Kleur je haar in een blonde tint, kies dan 1 tint donkerder voor de aanzet. Bij een donkere tint werkt dit eigenlijk hetzelfde. Is je haar van nature grijs? Probeer dan een kleur te kiezen die niet te ver van je eigen kleur ligt. Haar met een grijze uitgroei toont wat dunner.

Tot dusver onze tips! Hopelijk helpen deze je bij het geven van volume aan jouw fijne haar.  

 

Bekijk WECOLOUR verzorgingsproducten

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!