Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Wat is de beste routine voor gezond haar?

Wat is nu de beste routine voor gezond haar? Een gezonde haarverzorgingsroutine bestaat uit een aantal verschillende stappen en aandachtspunten. In dit blog geven we je een aantal voorbeelden.

De beste routine voor gezond haar is afhankelijk van verschillende factoren

Ieder haar is uniek en kan verschillende behoeften hebben als het gaat om haarverzorging. De juiste haarverzorgingsroutine hangt af van verschillende factoren.

Vanwege deze verschillende factoren is het belangrijk om je haarverzorgingsroutine aan te passen aan je specifieke behoeften. Experimenteer met verschillende producten en methoden om te ontdekken wat het beste werkt voor jouw haartype.

Wat het belangrijkste is, kan variëren van persoon tot persoon, afhankelijk van het individuele haartype en behoeften. Het is verstandig om een gezonde balans te vinden tussen al deze aspecten en aandacht te besteden aan de behoeften van je haar op basis van de specifieke omstandigheden. Als je twijfelt, geven onze haarspecialisten van WECOLOUR graag advies over de beste zorg voor jouw haar. 

Verzorging

Ondanks dat ieder haar anders is en ieder haar een andere verzorging nodig heeft, is er wel een basis. Vanuit deze basis kan je kijken wat voor jou fijn is. De een moet misschien wat vaker wassen dan de ander bijvoorbeeld.

Shampoo en conditioner:

Hittebescherming:

Gebruik hittebeschermende producten zoals sprays of serums voordat je stylingtools zoals föhns, stijltangen of krultangen gebruikt.

Beter nog is hitte te minimaliseren. Beperk het gebruik van stylingtools met onder hoge temperaturen en probeer natuurlijke stylingmethoden te gebruiken, zoals vlechten of luchtdrogen.

Kammen en borstelen:

Gebruik een kam met brede tanden of een borstel met zachte haren om je haar voorzichtig te ontwarren en te stylen. Vermijd ruw borstelen, vooral als je haar nat is, omdat dit kan leiden tot haarbreuk.

Voeding:

Een gezond dieet met voldoende voedingsstoffen, zoals eiwitten, vitaminen en mineralen, is belangrijk voor de gezondheid van je haar. Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt om gehydrateerd te blijven.

Bescherming tegen de zon:

Blootstelling aan de zon kan schadelijk zijn voor je haar. Gebruik hoeden of producten met UV-bescherming om je haar te beschermen tegen de zon. In de winter bescherm je niet tegen de zon, maar zijn er andere zaken om op te letten. Lees hier meer over in het blog 'Hoe bescherm je je haar tegen zon, chloor en zeewater?'.

Vermijd agressieve chemicaliën:

Beperk het gebruik van agressieve chemicaliën zoals niet professionele permanente haarkleuringen, blondering of relaxers. Kies indien mogelijk voor natuurlijke en mildere alternatieven.

Knippen:

Regelmatig je haar laten knippen kan helpen bij het verwijderen van gespleten haarpunten en het behouden van de gezonde uitstraling van je haar.

Haarmaskers en oliën:

Gebruik af en toe diepe conditioners, haarmaskers of natuurlijke oliën zoals kokosolie, arganolie of jojoba-olie om je haar te voeden en te hydrateren. Verzorg je haar met WECOLOUR Argan Silk bijvoorbeeld.

Stressmanagement:

Stress kan haarproblemen veroorzaken. Beoefen ontspanningstechnieken zoals meditatie en yoga om stress te verminderen.

Zo zie je dat je zelf veel kan bijdragen aan de gezondheid van je haar. Van binnen en van buiten. Het herstellen van beschadigd haar kan enige tijd vergen, voorkomen is dan ook beter dan genezen. Heb jij vragen over het verzorgen van je haar? Neem contact op  zodat jij ook de beste routine voor gezond haar kunt toepassen.

 

WECOLOUR haarverzorging

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!